Gea Viva Novosti

To content | To menu | To search

Tuesday, March 7 2017

Mala škola brodogradnje

WP_20160709_003-3.jpg Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije nam je dodijelio sredstva za projekt gradnje male jedrilice i tečaj jedrenja za djecu. Projekt ćemo održati u suradnji s udrugom Stolart, osnovnom školom Milna i JK Postira. Radionica gradnje počinje 2. 5. 2017. i traje do 6.5.2017 Bravo, Manuela Kaniški za pisanje prijave na natječaj!

Život na obali bio je nemoguć bez brodova. Gradili su se od drva, pokretali veslima, vjetrom – udruženom snagom čovjeka i prirode - i svaki je brod nastajao pod rukama vrijednih ljudi koji su znali što rade.

Kreativna radionica StolArt, omogućuje djeci pod vlastitim rukama osjete kako nastaje brod, daje im priliku da uzmu alatke kakvima su se služili njihovi pradjedovi i uz stručnu se pomoć uvjere kako sami mogu stvoriti nešto opipljivo. Nakon što od prve šperploče do porinuća prođe svega nekoliko dana i nakon što shvate da su zbilja sami sagradili barku, polaznici radionice s ponosom će isploviti na nekoliko metara dugom brodu.

Radionicu će financirati Ministarstvo regionalnog razvoja i Europskih fondova, udruga Gea Viva, turistička zajednica Milna i centar za kulturu Milna.

Thursday, March 3 2016

Čuda se događaju

sunset.png Mnogo puta, kroz ovih nekoliko godina se dogodilo da je bilo malo novaca za "održavanje Gea Vive na životu". I ponekad bi pomislila da trebam pronaći posao i osigurati si sigurna primanja. No kad bi meditirala poruka je uvijek bila "Tvoj zadatak je ovaj projekt. Na dobrom si putu. I novac će doći". Tako se i dogodilo - kao pravo čudo. Gea Viva je dobila dvije donacije u iznosu od 5000 EUR-a od jednog gospodina iz Austrije a na preporuku geomanta Marka Pogačnika. Nitko iz Gea Vive ga ne poznaje. Veliko Hvala!

Sada možemo pripremiti Gea Viva lokaciju za Lifenet konferenciju, naš najveći događaj ove godine. Sagraditi šator za seminare, završiti ljetnu kuhinju i osnovnu opskrbu strujom. U gradnji šatora nam besplatno pomaže Ante Runjić, inženjer građevine iz Splita. I eto, već imamo i prvu rezervaciju šatora za ljeto! Grupa iz Slovenije će održati radionicu Acro Yoge.

Ovogodišnji 72-satni tečaj permakulturnog dizajna, koji će voditi Miroslav Kiš se polako popunjava i ostalo je još par mjesta. Radujem se novoj permakulturnoj grupi na lokaciji. Prijave za Lifenet konferenciju su otvorene do 1. travnja i sigurna sam da će to biti inspirativan događaj za sve prisutne. Nakon konferencije Marko Pogačnik će voditi trodnevno geomantijsko putovanje kroz Split i Imotski.

Ukoliko netko ide iz Njemačke prema Hrvatskoj prije travnja i ima mjesta u autu, molim javite se, trebamo prijevoz za neke stvari za konferenciju.

S ljubavlju, Sabine Engelhardt, Manuela Kaniški i Gea Viva tim

Tuesday, July 28 2015

Rezonantni trance koncert i gong kupke

auditorium13.jpg

Rezonantni trance koncert

31. 7. 2015 u 20.30h Auditorij u kamenom krugu, Milna, Brač

Uz energiju punog mjeseca,  zvukom gongova, gitare, flaute i pjevanjem otvorit ćemo zvučni prostor za  duboko opuštanje i samoiscjeljivanje.

“Nek vječno sunce sja nad tobom, mota te ljubavlju i čista svjetlost u tebi, neka vodi tvoj put".  Mike Heron

Gong kupke

od 1.8. do 6.8.2015. u 18.30h Auditorij u kamenom krugu, Milna, Brač

Koncertom ćemo ujedno pripremiti naše tijelo za sudjelovanje na gong kupkama. Na gong kupkama rezonantni zvuk utječe na pet slojeva našeg tijela: fizičko, energetsko, emocionalno, tijelo znanja i tijelo blaženosti. Gong kupka omogućuje duboko opuštanje, pročišćava i uravnotežuje djelovanje tijela.

Ove gong kupke će biti usmjerene na balansiranje čakri našeg energetskog tijela. Glavne čakre u energetskom tijelu su središta u kojima kruži energija a u promjeru uglavnom imaju od sedam do deset centimetara. One nadziru i daju snagu vitalnim organima vidljivog fizičkog tijela, te djeluju poput elektrana koje ih opskrbljuju životnom energijom. Za cjeloviti učinak preporađanja zvukom preporučuje se sudjelovanje na svih 6 gong kupki (moguće je sudjelovanje samo na nekim kupkama).

Raspored gong kupki po danima i  čakrama: 1.8.2015  - dvije čakre - korijenska, sakralna, 2.8.2015  solarni pleksus, 3.8.2015 srčana čakra 4.8.2015 grlena čakra, 5.8.2015 čakra trećeg oka, 6.8.2015 krunska čakra.

Tea Smonker Selena iz Ljubljane, je gong majstor (škola Dona Conreauxa iz New Yorka), voditeljica gong yoge i pet godina suradnica Tribal Jam Orchestra iz Zagreba. Svira gongove, druga starodavna glazbala i pjeva na zvučnim kupkama i koncertima. Izvodi program Gong - preobražaj rezonantnim zvukom u Ljubljani (SLO). Članica udruge Gea Viva na Braču.

Marko Boško iz Zagreba, su-osnivač i voditelj Tribal Jam Orchestra (Zg) zadnjih pet godina. Svira bubnjeve, druga starodavna glazbala, pjeva, organizira i izvodi koncerte i gong kupke u Sloveniji i Hrvatskoj.

Dejo Lif iz Zagreba, svira tri godine u Tribal Jam Orchestra (Zg) gitaru, bubnjeve i druga starodavna glazbala, svira u bendu Vibrice iz Zagreba i sudjeluje s drugim glazbenicima.   Ulaznice možete kupiti i na lokaciji održavanja. Cijena iznosi 70 kuna za jedan zvučni događaj. Informacije i prijave za vaše sudjelovanje možete slati e-mailom na adresu: sabine@geaviva.net, T 00385 99 7493711 i tea.smonker@gmail.com (+38640226045)

Monday, October 13 2014

Gea Viva projekt će dobiti financijsku potporu Ministarstva

mosaicdragon.jpg

Između 18 projekata koji će primiti financijska sredstva od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije je i Gea Viva projekt pod nazivom "Održivost na otoku - prošlost, sadašnjost i budućnost". Edukativni programi i radionice u sklopu projekta će se provoditi od sljedeće godine u suradnji s partnerima: udrugom „Dragodid“, Centrom za kulturu Milna i lokalnom osnovnom školom.

Teme radionica će biti posvećene:

  • preradi vune tehnikom filcanja u suradnji s udrugom Ruta s otoka Cresa,
  • skupljanju i spremanju samoniklog bilja u suradnji s Tijom Mlinac,
  • očuvanju tradicije suhozida u suradnji s udrugom „Dragodid“ s otoka Visa,
  • izradi solarnih kolektora u suradnji s udrugom ZMAG i
  • uvoda u permakulturu koji će voditi Sabine Engelhardt.

Bravo, Manuela Kaniški koja je odradila lavovski dio pisanja projekta.

Članak

Annette Frederking je kreirala prekrasan novi kozmogram za auditorij u kamenom krugu

giving-receiving.jpg

"Davanje i primanje: U današnje doba mnogo patnje nastaje zbog egoističnog, agresivnog i neuravnoteženog uzimanja. Ovaj kozmogram daje impuls za međuigru davanja i primanja. Jača naše povjerenje da ćemo primiti sve što nam je potrebno i pruža osjećaj ispunjenja koje je sadržano u davanju.“ Annette Frederking

Druga faza izrade zmajevke

Ilonkavukas.jpg

Umjetnica i mozaičarka Ilonka Vukas iz Stuttgarta je nakon otvorenja auditorija vodila radionicu i nastavila raditi na izradi zmajevke koju je započeo Robert Lisac. Ovdje se nalaze fotografije njenog doprinosa i prekrasne sinergije dvaju umjetnika i volontera. Ilonka je izvrstan učitelj i upravo se sprema otvoriti jedinstveni kamp na hrvatskoj obali. Detalji slijede.....

Robert Lisac planira ponovno doći u travnju 2015. da završi zmajevku. Dragi volonteri dobro došli na aktivni odmor, iskustveno učenje i druženje. Detalji slijede.....

Prekrasna proslava otvorenja

IMG_1407.JPG

U subotu, 27. rujna održan je koncert i proslava otvorenja auditorija u kamenom krugu - jedinstvenog prostora smještenog u masliniku s pogledom na more na lokaciji udruge Gea Viva. U auditoriju će se održavati razni događaji u suradnji s umjetnicima, udrugama i srodnim organizacijama. Večer otvorenja je započela u Milni gdje se okupilo oko 100-njak lokalnog stanovništva i turista mlađe i starije generacije. Dočekala ih je i pozdravila Sabine Engelhardt te su uz muziku glazbenika iz Tribal Jam Orchestra zajedno odšetali do auditorija. U auditoriju su članice udruge i umjetnice koje su klesale - Manuela Kaniški, Urša Vidic, Ingrid Tasch, Annette Frederking, Ivana Petan i Sabine Engelhardt (Margan Kalb zbog sudjelovanja na projektu u Egiptu nije bila prisutna) predstavile udrugu, značaj i svrhu auditorija u kamenom krugu i od srca se zahvalile svima koju su svojim donacijama i volonterskim radom podržali i prepoznali trud i aktivnosti koje provodi udruga. Gea Viva se kroz svoje aktivnosti bavi održivim načinima življenja i osobitu pažnju pridaje osnaživanju svakog pojedinca da razvije svoje talente i jedinstveni izraz kako bi zajednički stvorili kulturu koja je u ravnoteži s prirodom. Kulture življenja u kojoj se pridaje pažnja potrebama svakog pojedinca u zajednici. Klapa Mrduja iz Milne je prelijepom tradicionalnom vokalnom glazbom oduševila i raspjevala srca svih prisutnih. Zatim su auditorij i publiku rasplesali OPG band iz Dubrovnika. U OPG-u „proizvode“ Opičenu Poljoprivrednu Glazbu, a njihovi glazbeni proizvodi su Originalni, Prirodni i Genijalni. Kroz svoju „jazzy“ izvedbu i duhovite tekstove pjevaju o dobrotama koje nam daje zemlja kao što su krumpir, banane, kurkuma. Kad se već pjevalo moralo se i kušati te dobrote pa su u pauzi članice udruge ponudile toplu juhu od buće, namaz od patlidžana i slastice koje su pripremile od povrća iz permakulturnog vrta koji se nalazi na lokaciji udruge. Piće su donirali kafići iz Milne a slatke kroštule nam je ispekla Lina Labetić. Kao vrhunac večeri na pozornici je nastupio Tribal Jam Orchestra iz Zagreba uz podršku gongova koje je svirala Tea Smonker iz Slovenije. Tribal Jam Orchestra je svojom muzikom za ples i meditaciju koju izvode na drevnim instrumentima različitih kultura svijeta podigao na noge cijeli auditorij i otvorio srca svih prisutnih. Manuela Kaniški je sažela prekrasnu večer u kratki video.

Sinergija svih izvođača i posjetitelja u auditoriju je zaista počastila trud i uloženu energiju svih koji su sudjelovali u ovom projektu. Prekrasan podsjetnik na početak i geomantijsko istraživanje različitih mjesta otoka Brača, njegovih srčanih kvaliteta koje utjelovljuje, zatim klesanja na čuvenom bračkom kamenu, postavljanja kamenog kruga, uspješne crowdfunding kampanje, održanih radionica gradnje sjedišta u kamenom krugu, obnavljanja suhozida, permakulture, izrade zmaja od mozaik pločica koji se nalazi u ulazu u auditorij. Istraživanje različitih mjesta otoka Brača se nastavlja kroz projekt na temu "Herkules - herojsko putovanje".

Manuela Kaniški i Sabine Engelhardt

Herkules – herojsko putovanje

geavivateam.png

Od 20. do 27. rujna smo radili na projektu pod nazivom „Herkules – herojsko putovanje“. Manuela Kaniški, Annette Frederking, Ingrid Tasch, Urša Vidic, Manuela Geisler i Sabine Engelhardt su se okupile na Braču kako bi zajedno istraživale dublje značenje Herkulesovih zadataka te njihov značaj i poruku u sadašnjem trenutku. Posjetile su i istraživale mjesta na Braču koja utjelovljuju kvalitete i principe proizašle iz istraživanja Heraklovih zadataka. Herkules je značajan na mnogim razinama, kao što je princip rasta i širenja izvan granica koje sami namećemo sebi, borbe s izazovima koje su naizgled nemogući za savladati, odluke da krenemo na put kroz koji postajemo „božanski“ u smislu svjesnog stvaranja životnog iskustva i suradnje sa snagama prirode i bićima na različitim razinama. Na naše zadovoljstvo Herkules je bio veoma prisutan kroz naše putovanje i u meditacijama kao sugovornik i kao „glas“ mnogih mjesta na otoku. Projekt i putovanje smo započeli kod Herkulesovog reljefa koji je napravljen u rimsko doba a nalazi se u kamenolomu Splitska odakle je vađen kamen i za Dioklecijanovu palaču u Splitu. Posjetili smo i istraživali Koloč, Jurjevo brdo i istoimenu crkvu blizu Nerežišća, Jamu na Vidovoj Gori, špilju Lučicu kraj Sumartina, Pustinju/samostan Dračeva Luka iznad Murvice. Rad na projektu se i dalje nastavlja....

Friday, September 12 2014

Plodna suradnja Morane Depoli i udruge Gea Viva: Kozmogrami osvanuli na unikatnim majicama

moranadepoli.png Morana Depoli za sebe voli reći da „radi rukama“, iako je mnogi nazivaju umjetnicom. Smatra da svatko od nas nosi u sebi tu sposobnost, jedino što nije još prepoznata i aktivirana. Njena je želja da što više nas preuzme odgovornost za sebe i probudi svoje moći i krene sa stvaranjem, nasuprot pasivnog konzumiranja.

Evo što ona govori o sebi, svom radu i suradnji s našom udrugom: „U ranom djetinjstvu pokazujemo što je naš životni poziv i onda ga često zaboravljamo, pa mu se kada ojačamo i ohrabrimo ponovno vraćamo. Tako je i mene pratilo stvaranje rukama, koje se oblikovalo kroz godine zahvaljujući mojoj baki, učiteljici šivanja, ali i meni samoj koja sam stalno bila u potrazi koji je to medij mog izražaja.

Danas, kada imam 30 godina mnogo sam bliže radu onoga što me stvarno veseli i ispunjava –izradi keramike i šivanju. Šivanje razumijem kao sastavljanje ploha, boja i stvaranje proizvoda koji može utjecati na naše biće. Zato gotovo i ne koristim crnu boju, volim šarenilo i jedinstvenost svakog komada. Jer takvi smo i mi –svak različit/a, što trebamo njegovati kao svoju snagu. Odjeća koju nosimo nudi prostor koji se može ispisivati i tako daje mogućnost da tu ostavimo poruku svijetu, vibraciju koja podržava ovo transformacijsko vrijeme za nas i Zemlju s kojiom smo nerazdvojivo povezani/e.

Upravo ovdje se, tako prirodno, otvorio prostor za suradnju sa udrugom Gea Viva.

mornadepoliigeaviva.png

Kozmograme nekoliko autorica (Ivane Petan, Urše Vidic, Manuele Kaniški i Sabine Engelhardt) iz kamenog kruga na njihovom zemljištu u Milni na Braču otisnuli smo na majice koje stvaram. One su oživjele na jedan novi način, a kozmogrami koji nose snažnu poruku slavljenja moći srca odaslani su široj javnosti koja je jednostavno privučena njima.“

Više o majicama koje Morana izrađuje možete pratiti ovdje

Morana Depoli

Divovska skulptura Zmaja!

zmaj.png Divovska skulptura zmaja se rađa na Gea Viva lokaciji. Hvala Robertu Liscu koji je vodio radionicu izrade zmaja, hvala: Morana Depoli, Volker Sieber, Sanja Zivkovic, Magdalena Jankovic, Meri Sodan, Doris Aviani, Josip Antunijević, Tihomir, Metod Horjak, Katjuša Masnec Horjak, Jure Bizjak Feniksovo Srce i Bogdan Kreščišin koji su sudjelovali u stvaranju zmaja. Vrijeme provedeno na Gea Viva lokaciji je za Metoda i Katjušu bio "Najbolji godišnji odmor do sada!" Prekrasno! U geomantiji zmajevi predstavljaju iskonske, prvobitne snage zemlje a kreativnost i seksualnost u nama. Sv. Jure je zaštitnik otoka Brača i on ubija zmaja. Naš zmaj se upravo budi simbolizirajući tako poštovanje i kreativnu suradnju između zemlje i ljudi. Sabine Engelhardt Fotografije.

Naš drveni paviljon je završen!

pavilion.pngOvo je moj prvi arhitektonski pothvat i građevina u Hrvatskoj! Hvala Mario, Kralj Trske i Željko Storek. Paviljon je prekrasan! Krov je napravljen od trske, koja raste u Neretvanskoj regiji, oko 90 km od naše lokacije. Stupovi su napravljeni od lokalnog drveta bora i tretirani su boraksom i lanenim uljem. Sabine Engelhardt

Thursday, June 19 2014

Gradnja paviljona od drvenih trupaca

pavilion.jpg U sklopu pripreme za tečaj permakulture na lokaciji Gea Viva je od drveta lokalnog bora konstruirali paviljon. Paviljon je obrađen s boraksom i lanenim uljem. Hvala svima koji su pomogli u gradnji. Slike

Radionica obnove suhozida 23 i 24 svibanj 2014.

drystonewalling.jpg Pod vodstvom Filipa Bubala iz udruge Dragodid, petnaest volontera je radilo na obnovi suhozida oko auditorija u kamenom krugu na Gea Viva lokaciji. Sagradili smo potporni zid i sjedišta bez upotrebe žbuke! Učenici iz osnovne škole Milna su nam se pridružili na nekoliko sati kako bi učili o ovom tradicionalnom i ekološkom načinu gradnje koja pripada hrvatskoj baštini. Fotografije. Ovdje se nalazi više informacija o udruzi Dragodid i objava o radionici na web stranici škole.

Stvaranje cvijeta Venere

venusflower.jpg Zahvaljujući prekrasnoj kreaciji Klaus-Dieter Straub-a i Volker Sieber-a, na lokaciji je "izrastao" Cvijet Venere. Cvijet "opisuje" kako Venera putuje oko Sunca gledano iz perspektive Zemlje. Prekrasno mjesto za meditativnu šetnju i osjećaj njegove pulsirajuće suptilne energije. Vanya Krönke-Sprick je bila nježna potpora muškarcima u stvaranju. Fotografije

Thursday, March 27 2014

Proljetne radosti

Gotovo sva stabla koja smo posadili oko nove godine su počela pupati i zaista je prekrasno promatrati ovo buđenje života. Cisterna za vodu je završena. Ured za prostorno uređenje i gradnju je legalizirao dva postojeća objekta na zemljištu tako da smo korak bliže gradnji objekta za naše aktivnosti. Od 130 maslina koliko ih ima na zemlji Sabine je podrezala i očistila njih 126. Nakon 2 i pol mjeseca rada maslinik će uskoro biti završen a i mali povrtnjak je počeo klijati .....

....a radujemo se i sljedećim događajima: Volonteri se prijavljuju na radionicu gradnje sjedišta u auditoriju koja će se održati od 22.4.-4.5. Ako se još netko želi pridružiti, dobro je došao! Gradnja sjedišta će prema procjeni izvođača trajati oko tri mjeseca tako da ste dobro došli u cijelom periodu gradnje. Sredinom svibnja Klaus-Dieter Straub i Vanya Krönke-Sprick će u vrtu postaviti stazu s motivom Venere povezujući tako vrt s planetom ljubavi.

Iskusni permakulturni dizajneri i vrtlari Karmela i Miroslav Kiš će voditi 72- satni tečaj permakulturnog dizajna. Okupiti će se međunarodna ekipa i sigurno ćemo mnogo naučiti kroz druženje i rad.

U vrijeme Ivanja ćemo održati radionicu na temu komunikacije s biljkama. Ovo je prilika da se povežete sa svijetom biljaka i na suptilnoj razini. Nedavno sam ponovno čitala knjigu o čudesnim vrtovima Findhorna u kojoj je opisano kako su u 60-tim uzgajali divovsko povrće tako što su uz ostale vrtlarske poslove komunicirali i s duhovima prirode.

U ljetnim mjesecima će biti meditacija i vođenih tura u kamenom krugu i spremamo prelijepi projekt izrade mozaika s umjetnikom iz Slovenije Robertom Liscem.

Puno vam hvala na vašoj podršci na svim razinama našeg postojanja.

S puno ljubavi, Sabine Engelhardt, Manuela Kaniški i Gea Viva tim

Tuesday, March 4 2014

Geopunkturni krug "Iskusiti Jedinstvo"

IMG_4486.JPG U parku prirode pokraj Sutivana na otoku Braču upravo su u toku završni radovi na projektu geopunkturnog kruga "Iskusiti Jedinstvo". Park prirode se nalazi oko 7 km zapadno od trajektne luke Supetar. U srcu borove šume, uređen je prostor za odmor od oko 12.000 m2 a jedinstveni dio parka prirode čini i geopunkturni krug "Iskusiti Jedinstvo".
Geopunkturni krug pruža mogućnost da udahnemo, povežemo se i duboko iskusimo jedinstvo s prirodom, povežemo se s otokom koji će nam pružiti nezaboravan odmor i avanturu. Ovo je jedinstvena mogućnost posjetiteljima otoka koji dolaze na odmor da svjesno započnu svoj odmor. Da se kroz doživljaj i iskustvo jedinstva osnaženi, iscijeljeni vrate svojem domu i možda inspirirani iskustvom krenu ostvarivati svoju novu svakodnevicu.

Geopunkturni krug je nastao 2012. godine. Dizajnirao ga je i klesao Gea Viva tim sastavljen od 12 članova: Sabine Engelhardt, Wolfgang A. Tiller, Laissa Kap, Alda Gerchi, Johanna Heer-Weber, Margan Kalb, Martina Mayer, Monika Maierhofer, Andro Nigoević, Urša Vidic, Markus Struever i Salvatore Cali.

Tema kruga i njegova poruka je „Iskusiti Jedinstvo i zajedničko stvaranje sinergijskog načina življenja“. Kozmogrami uklesani na kamenu prenose impulse o ključnim aspektima naših života kao što su: otvaranje srca, povezanost s božanskim, hrabro koračati kroz portale budućnosti, mudrost, prepoznavanje biljaka i životinja kao naših suradnika, povezivanje s morem i zajedničko stvaranje i suradnja između ženskog i muškog principa.

Fotografije nastajanja kruga

Jezik kojim nam govore kozmogrami (reljefi) na geopunkturnom krugu još se naziva i “zeleni” jezik (Green language). Koristimo ga kako bi komunicirali sa suptilnim dimenzijama postojanja te ih prevodili i izražavali te dimenzije u materiji. Naša realnost je višedimenzionalna, kao što postojimo u fizičkom svijetu kojeg doživljavamo s naših 5 osjetila jednako tako istovremeno postojimo i dio smo suptilnih dimenzija; duhovne, emocionalne, vitalne-energijske dimenzije koje svatko od nas može neposredno iskusiti putem svojeg suptilnog tijela. To je živi, dinamični jezik, jezik iskonske i netaknute snage primarnih ideja, jezik koji povezuje i komunicira s čovjekom kao i s krajolikom. Takav način komunikacije omogućava ljudima različitih kultura kao i iz različitih razdoblja da podijele svoja znanja i iskustva o univerzalnim ljudskim temama, omogućuje nam komunikaciju s prirodom i krajolikom u kojem se nalazimo i našem odnosu i povezanosti s njim. Različita iskustva, univerzalne teme i kvalitete krajolika se tim jezikom neposredno prenose i komuniciraju s nama kroz direktno iskustvo svakog pojedinca. Za mnoge je taj jezik samo hrpa simbola jer ovdje uši, oči i dodir nisu jedino sredstvo komunikacije. Organ koji je ovdje možda najznačajniji je naše srce, srčani prostor ili srčana čakra. I to je jedan od razloga zašto se ovaj jezik naziva „zeleni“ jezik. Kada je srčana čakra, kojoj odgovara zelena boja, u potpunosti otvorena tada tajni jezik nije samo hrpa simbola već suptilni zvukovi, frekvencije dosežu u samu srž biti i postojanja, u srce. Tako otvaramo portal čistom, neposrednom iskustvu nas samih i iskustvu prirode koja je nedjeljivi dio nas.

Prostor parka prirode i geopunkturnog kruga poziva nas da komuniciramo jezikom srca, da iskusimo jedinstvo u sebi i povežemo se sa svojim božanskim bićem. Poziva nas da osjetimo pripadnost i jedinstvo sa krajolikom i sa svime oko nas. Da kroz naš svakodnevni život autentično izražavamo naše jedinstvo i vrijednosti.

Dobro došli!

Manuela Kaniski

Uspješno završena Crowdfunding kampanja!

auditorium.jpg Vrijeme je za slavlje! Uz vašu podršku uspjeli smo prikupiti potrebna sredstva za konstrukciju sjedišta za auditorij u kamenom krugu. Hvala svima na donacijama, dijeljenju informacije, savjetima i podršci kroz meditacije. S gradnjom ćemo početi nakon Uskrsa. Pozivamo vas da nam se pridružite na radionici gradnje od 22.4.- 4-5. 2014.

Za postavljanje solarnih panela još skupljamo donacije.

Gea Viva tim

Crowdfunding kampanja za Auditorij u kamenom krugu

auditorium2.jpg Pridružite nam se u stvaranju jedinstvenog prostora za događaje i susrete u prirodi! Za konstrukciju sjedišta i osvjetljenja trenutno prikupljamo donacije putem crowdfunding platforme Ulule. Ulule tim je odabrao i posebno istaknuo naš projekt na njihovoj stranici. No, potrebna nam je i vaša podrška kako bi ostvarili ovaj projekt. Molimo Vas da nas podržite vašom donacijom ili dijeljenjem ove vijesti do 31. 1. 2014. ili nam se pridružite na radionici koja će se održati nakon Uskrsa i pomognete u stvaranju auditorija.

Ovdje se nalazi više informacija: http://fr.ulule.com/stone-circle-auditorium/

Manuela Kaniški, Sabine Engelhardt i Gea Viva tim

“Ozelenjavanje” Gea Viva lokacije

treeplanting.png U zimskom periodu 2013-2014. smo posadili oko 60 novih voćaka i 10 maslina uz postojećih 130 stabala maslina na lokaciji. Voćke su dio permakulturnog vrta koji polako raste na lokaciji. Sve voćke su stare sorte uzgojene u specijaliziranim rasadnicima. Kako bi ih navodnjavali tijekom toplih ljetnih mjeseci trenutno gradimo gustirnu. Oko auditorija se polako razvija i raste ljekoviti vrt za meditaciju sa autohtonim biljem koje dobro podnosi sušu.

Sabine Engelhardt

Encountering nature beings

dracevaluka.png Manuela Kaniški, Hertha Weik i ja smo u listopadu 2013 održale radionicu - aktivni odmor pod nazivom “Susret s bićima prirode”. Bilo je to prekrasno iskustvo učenja, istraživanja i uživanja u čudesnom otoku Braču. Ovdje se nalaze fotografije koje smo snimile i Manuelin izvještaj o našem posjetu Pustinji Blaca.

Sabine Engelhardt

- page 1 of 2